Zoek in de site

Maak je het gemakkelijk en zoek in de site.

Concert: The Antler King

met Dances

Concert: The Antler King c Carmen De Vos
Concert: The Antler King c Carmen De Vos

Prijs

  • basisprijs:€12.00
  • kansentarief:€2.40
  • student:€8.00
  • vriendenpas '22-'23:€10.00

Praktisch

Fan van The Antler King? In de voorstelling Kleine Held op donderdag 9/2 zorgen zij voor de live soundtrack!
Klik hier voor tickets en info

 

Tip van de bib! 
Kan je geen genoeg krijgen van The Antler King? Hun vorige cd kan je vinden in onze Schotense bib!

 

Opgelet! De locatie werd gewijzigd. Dit concert zal doorgaan in De Kaekelaar.

 

Maarten Flamand en Esther Lybeert maken al ruim een decennium lang muziek. In Dances, hun vierde album, schuwen ze het experiment niet en nemen ze beiden de ruimte om hun persoonlijke muzikale muzes te eren.

 

Het universum van The Antler King overspant en verbindt talloze genres. Afrikaanse ritmes reiken de hand naar het werk van Coco Rosie met hier en daar een flard psychedelische Link Wray, een aai over de bol van Connan Mockasin en een vleug Madou versus Prince. Op papier lijken ze met elkaar te vloeken, op plaat staan ze allemaal broederlijk naast elkaar.

De pers over The Antler King

Ten For A Bird (★★★★½): Goed gevuld muziekdoosje

 

"The Antler King vindt zichzelf op Ten For A Bird bij elk nummer opnieuw uit. De invloeden zijn divers, onze beleving intens. Het geheel toont zich als ongepolijst en niet in hokjes te duwen. Als we zouden zeggen dat dit album tijdloos was, dan zou dat zomaar even kunnen. Van vintage jaren ’70 decor tot spacy tijd die nog gemaakt moet worden. Gelukkig is dit album wel al gemaakt."

 

- Dansende Beren


... lees hier verder

 

Luminous Dash over de nieuwe single Bolero

 

"Wij zijn alvast te vinden voor deze nieuwe The Antler King schijf. Ook al is de tekst van het nummer vrij donker toch sleurt deze aanstekelijke track ons mee naar de dansvloer, de perfecte soundtrack voor een warme zomerse dag."

 

- Luminous Dash 


... lees hier verder 

'Swing448', de eerste single van het nieuwe album 'Dances'

Een catchy gitaarriff en een groovy baslijn van Maarten Flamand. Meer was niet nodig als aanzet voor Swing448. Voeg daar dan nog de drums en stem van Esther Lybeert, een funky synthje, een vleugje tamboerijn en een snuifje koebel bij en Swing448 was geboren: de eerste song die geschreven werd voor 'Dances', het komende album van The Antler King.
 
Swing448 is een zomerse en vrolijke track met hier en daar een knipoog en een gezonde dosis zelfrelativering en bepaalde meteen welke richting The Antler King wou uitgaan voor hun volgende album: een ietwat andere Antler King-plaat maken die iets dansbaarder en vrolijker klinkt dan wat we gewend zijn van hen. 
Een lichte ondertoon met -omdat ze het niet kunnen laten- hier en daar wat weerhaken. Dat dan weer wel. 

Op 26 augustus komt het nieuwe album 'Dances' uit!  

Luister naar The Antler King